Yükleniyor

5,766

Kullanıcı

8,621,254

Test Çözülme

10,110

Toplam Soru

610

Toplam Test

Online Deneme & Test Soruları

Alternatifi olmayan online test sitesi
5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’na göre, örtülü ödenek ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’na göre, örtülü ödenek ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Başbakanın ve ailesinin kişisel harcamaları için de kullanılır.

B) Kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetlerinde, Devletin millî güvenliği ve yüksek menfaatleri ile Devlet itibarının gerekleri için kullanılır.

C) Kullanılma yeri, giderin kimin tarafından yapılacağı, hesapların tutulma ve kapatılma yöntemi, gideri yapanın değişmesi halinde yeni yetkiliye hangi belgelerin aktarılacağı Başbakan tarafından belirlenir.

D) Kanunlarla verilen görevlerin gerektirdiği istihbarat hizmetlerini yürüten diğer kamu idarelerinin bütçelerine de örtülü ödenek konulabilir.

E) Örtülü ödeneklere ilişkin giderler Başbakan, Maliye Bakanı ve ilgili Bakan tarafından imzalanan kararname esaslarına göre gerçekleştirilir ve ödenir.

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’na göre, örtülü ödenek ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu’na göre, örtülü ödenek ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?